Mini Cooper D uit 2010

Voor het eerst is een auto verkozen tot Occasion van het Jaar. Het is de Mini hatchback die de prijs binnensleept.

De Mini hatchback is uitgeroepen tot de Occasion van het Jaar 2016. Donderdag ontving het merk de bijbehorende prijs. Deze nieuwe onderscheiding is bedoeld voor het populairste automerk op de occasionmarkt.

"Mini laat zien dat een tijdloos model met een goede reputatie een grote schare belangstellenden trekt", aldus de juryvoorzitter Peter Brouwer. Ook wijst hij op het 'uitstekend en betrouwbaar netwerk' waarop het merk kan leunen. 

De uitreiking vond afgelopen donderdag plaats tijdens het evenement Driving Business Remarketing. Daar is onder meer het Nationaal Occasion Onderzoek 2016 gepresenteerd. Deze en andere cijfers over de occasionmarkt, van onder meer VWE Voertuig informatie en -documentatie, BCA Autoveiling en Athlon Car Lease, zijn geanalyseerd en vormen de basis voor de lijst van 25 genomineerden voor de titel. Zowel het evenement als de nieuwe verkiezing zijn een initiatief van Automobiel Management.

Op de tweede en derde plaats eindigden de Toyota Yaris en Toyota Aygo. Brouwer merkt op dat de voorkeur van consumenten, bij het zoeken van een occasion, uitgaat naar auto's in het A- en B-segment. Acht genomineerden in de top 10 zijn zulke stadsauto's.