De snelste F-Type van dit moment heet SVR. De prijzen zijn nu bekend, de nieuwe uitvoering is per direct te bestellen voor iets minder dan 200.000 euro.

Jaguar opent de orderboeken van de snelste F-Type van dit moment. De F-Type SVR is de eerste Jaguar die door de recent opgerichte afdeling Special Vehicle Operations onder handen is genomen. De F-Type SVR Coupé kost 199.750 euro, de Convertible staat voor 206.850 euro in de prijslijst. De meerprijs ten opzichte van de F-Type R is ruim 25.000 euro.

De V8-motor in de SVR heeft een vermogen van 575 pk, 25 pk meer dan de F-Type R heeft. Daarnaast weegt de nieuwe topuitvoering 16 kilogram minder. Accelereren van 0 naar 100 km/u doet de SVR in slechts 3,7 seconden.

Naast een lager gewicht en meer vermogen heeft de SVR aangepaste aerodynamica, waaronder grotere luchtinlaten en een uitschuifbare achterspoiler. Het onderstel, de versnellingsbak, het vierwielaandrijvingssysteem en het uitlaatsysteem zijn aangepast om de rij-eigenschappen naar een hoger niveau te tillen.