Het gamma van de Jaguar F-Type wordt uitgebreid met het topmodel SVR. Een gelekte brochure laat ons alvast weten hoe die eruit zal zien en wat de specificaties zijn.

In de eerste week van maart is het zover, dan wordt op de autosalon van Genève het topmodel van de Jaguar F-Type onthuld. Die draagt de naam SVR, van Jaguar Land Rovers afdeling 'Special Vehicle Operations'. Helaas voor het bedrijf zijn foto's en details reeds gelekt doordat in Duitsland een brochure te vroeg op internet geplaatst is. 

Zo weten we dat de SVR - die verschijnt als coupé en cabrio - 25 pk aan extra vermogen en 19 Nm extra trekkracht krijgt. Dat brengt het maximum van de 5.0 V8 met compressor op 575 pk en 700 Nm koppel. De F-Type is voorzien van een 8-traps automaat en All-Wheel Drive. Met deze techniek kan de sportwagen vanuit stilstand binnen 3,7 seconden op de 100 km/u zitten. De maximum snelheid ligt op 322 km/u (of 312 voor de convertible). 

Jaguar F-Type Convertible SVR

Door aanpassingen in de aerodynamica zou de opwaartse kracht flink gereduceerd zijn. Verder heeft SVR meer koelingsmogelijkheden gecreëerd. De SVR heeft onder andere meer en grotere luchtinlaten, een grotere diffuser achter en ligt lager bij de weg. De achtervleugel komt omhoog bij 113 km/u. Zakt de snelheid af tot onder de 80 km/u dan klapt 'ie weer in.

In mei staat de Jaguar F-Type SVR in de Nederlandse showrooms tegen een nog onbekende prijs. De oplage wordt beperkt. Er verschijnen diverse opties speciaal voor de SVR, waaronder een titanium uitlaat, waarmee kopers het gewicht van hun F-Type nog verder omlaag kunnen brengen.