Tesla Model X

Waarschijnlijk nog deze week komt Tesla met een nieuw masterplan, waarin uit de doeken wordt gedaan wat we de komende jaren van het merk kunnen verwachten. Dat zal meer zijn dan alleen productnieuws.

10 jaar na de presentatie van het eerste Tesla Masterplan volgt binnenkort deel twee. Daarin zal CEO Elon Musk uit de doeken doen wat we de komende 10 jaar van Tesla mogen verwachten, in grote lijnen.

Musk geeft in een Tweet aan dat hij hoopt het plan nog deze week te kunnen presenteren. Mededelingen over de inhoud doet hij nog niet, maar aangenomen wordt dat het nieuwe Masterplan meer is dan alleen productnieuws. Je moet dan denken aan een deelautoprogramma en grote stappen op het gebied van autonoom rijden.

In het eerste plan deed Musk de belofte om met betaalbare elektrische auto’s te komen. Met de aanstaande Model 3 is die belofte deels ingelost, maar om elektrisch voor een groot publiek bereikbaar te maken moet er model onder de 3 komen. Dat zal dan waarschijnlijk ook een van de onderdelen zijn van het nieuwe plan.