Er zwerven schetsen over het internet van een nieuw studiemodel van Jeep. Op de autoshow van Shanghai volgende week wordt de auto onthuld.

Jeep geeft volgende week op de autoshow van Shanghai een voorproefje van een nieuw model. Welk model precies, dat is nog niet bekend. Reken op een grote SUV, de opvolger van de Grand Cherokee of het nieuwe topmodel Grand Wagoneer. Het zou in ieder geval gaan om een SUV met zeven zitplaatsen.

Het design dat we op de schetsen zien combineert opvallende ontwerpelementen van enkele huidige Jeep-modellen. De vouwen in de flanken zijn van de Grand Cherokee, de smalle koplampen van de Cherokee en de onderste raamlijn van de Renegade. Ook de naadloze overgang van de raampartij in het zwarte dak is een ontwerptrucje dat Jeep eerder toepaste op de Renegade. Uiteraard is de auto getooid met de beroemde grille met zeven sleuven.

Op de zijkant staan de letters PHEV, wat betekent dat er een plug-in hybride aandrijflijn onder de gewelfde koets schuilgaat. Volgende week hopen we meer informatie over het studiemodel te krijgen.