We brengen diverse Mercedes-Benz nieuwtjes en ook rijden we twee AMG-modellen. Rijtesten van de Fiat Tipo Stationwagon en Mini Countryman zijn er eveneens deze week. Zoals altijd introduceren we de nieuwste modellen, dit keer aangevuld met interessante conceptcars op de autoshow in Sjanghai. 

Opels heeft z'n crossover voor vijf personen, de Grandland X, onthuld. Voorzien van de nieuwste snufjes komt 'ie nog dit jaar op de markt, net als de Citroën C5 Aircross. Laatstgenoemde plug-in hybride SUV is uitgerust met de opvolger van het beroemde hydropneumatische veersysteem. Op de I.D. Buzz, de elektrische SUV-coupé van Volkswagen, moeten we nog zo'n 3 jaar wachten. Er zijn (vanaf)prijzen te melden van de vernieuwde Renault Captur en de langverwachte Opel Ampera-E. Lexus heeft de NX enigszins vernieuwd.

Nieuw van Mercedes-Benz

Eveneens vernieuwd is de Mercedes-Benz S-Klasse, maar dan rigoureuzer. Om met het vlaggenschip voorop te kunnen blijven lopen heeft het merk slechts weinig onderdelen niet aangepakt. Het Duitse merk heeft daarnaast de Concept A Sedan gepresenteerd, een voorproefje op de nieuwe lijn compacte Mercedessen. De conceptcar is momenteel te zien op de autoshow in Sjanghai. 

Autobeurs van Sjanghai

Op dezelfde beurs zijn meer interessante concepts te zien: de elektrische Skoda Vision E met een actieradius van 500 km; de MG E-motion die de comeback van het Britse merk naar het Europese vasteland aankondigt; en de Jeep Yuntu met techniek die ook voor ons Europeanen nog van pas kan komen. Dichter bij productie staat de SUV-achtige coupé Audi e-tron Sportback. Je vindt al ons Sjanghai-nieuws overzichtelijk bij elkaar. 

De Mercedes-AMG GLA 45 in Boedapest

Autotests en meer op Autokopen.nl

Op Autokopen.nl vind je ook deze week weer nieuwe merkenacties (voordeel) en evenementen. Hoeveel je voor hoe weinig krijgt zoeken we uit in de autotest met de Fiat Tipo Stationwagon. Ook knap: de Mini Countryman voelt ondanks zijn maxi-male buitenmaten toch als een echte Mini. Rond Budapest rijden we de Mercedes-AMG GLA 45. Met de AMG A 45 mogen we zelfs het Formule 1-circuit Hungaroring op. Of we nu gas geven, gas loslaten, schakelen, voluit gaan of zelfs stilstaan - het blijkt voor de beleving niets uit te maken!