Studiemodel Kia IAA Frankfurt 2017

Kia onthult op de IAA in Frankfurt volgende maand de voorbode van de nieuwe generatie Cee’d. Een opvallend kenmerk van het studiemodel: het is een fastback. Of een shooting brake.

Komt Kia na zustermerk Hyundai ook met een fastback in het compacte middensegment? Het lijkt er wel op. Kia onthult op de IAA in Frankfurt op 12 september de voorbode van de volgende generatie Cee’d. Volgens het merk worden met dit studiemodel ‘de contouren van de nieuwe Cee’d duidelijk zichtbaar’.

Daarom is het opvallend dat de concept car geen carrosserievorm heeft die Kia op dit moment aanbiedt. De huidige Cee’d is er als coupé, vijfdeurs hatchback en stationwagon, maar het nieuwe studiemodel is een fastback. Dat wil zeggen: langer dan een hatchback en met een schuin aflopende daklijn. Je zou er ook een shooting brake in kunnen zien, een sportieve variant van een stationwagon.

Kia meldt ook nog dat de auto die in Frankfurt staat de uitstraling heeft van een sportieve uitvoering. Dat is allemaal verpakking, want uiteindelijk draait het toch om de hoofdlijnen van het ontwerp. De foto die Kia nu presenteert geeft alvast een idee, de rest krijgen we volgende maand op de IAA te zien.