Jaguar heeft zijn sportieve topmodel F-Type van een subtiele update voorzien. De sportwagen krijgt onder meer full led-koplampen en een nieuwe voorbumper aangemeten. Ook is Jaguar’s nieuwe infotainmentsysteem standaard op elke F-Type en is er tijdelijk een exclusieve 400 Sport-uitvoering. De nieuwe F-Type wordt in het eerste kwartaal van 2017 leverbaar.

De nieuwe led-koplampen zijn adaptief, en werken met vier lichtmodi. City, Country, Motorway en Bad Weather. Hiermee moet je onder alle omstandigheden het best mogelijke zicht hebben. De achterlichten zijn sinds de update donkerder getint, voor een nog wat stoerdere uitstraling. Verder is het Jaguar gelukt om 8 kilogram gewicht te besparen op de stoelen, door gebruik te maken van magnesium. Ook zijn de stoelen dunner geworden, waardoor lange bestuurders vijf centimeter extra bewegingsruimte krijgen.

Ter introductie wordt een jaar lang de speciale 400 Sport-uitvoering leverbaar. De zescilinder met supercharger levert in deze uitvoering, zoals de naam al prijsgeeft, 400 pk. Hij is altijd gekoppeld aan een achttraps Quickshift-automaat en je kan naar eigen voorkeur achterwiel- of vierwielaandrijving bestellen. De F-Type 400 Sport is herkenbaar aan zijn donkere 20 inch wielen, grotere Super Performandce-remmen en Configuarable Dynamics, waarmee je de gasrespons, besturing en reacties van dempers en versnellingsbak kunt instellen. Ook  is de 400 Sport voorzien van de nodige opvallende badges.

R-Dynamic en GoPro

Jaguar levert eveneens een nieuwe uitvoering op de 340 en 380 pk sterke V6-modellen, genaamd R-Dynamic. Deze sportief aangeklede versie heeft 19 of 20 inch wielen en diverse glanzend zwarte exterieurdetails.

Voor de circuitrijder is het leuk te weten dat de nieuwe F-Type GoPro-ondersteuning heeft. Door middel van een smartphone-app kunnen beelden van een GoPro-app gecombineerd worden met data van de auto zoals snelheid, stand van het gaspedaal en g-krachten. Het filmpje onder dit artikel laat zien hoe dat er in de praktijk uitziet. 

De verkoop van de nieuwe Jaguar F-Type start in het eerste kwartaal van 2017. De vernieuwde F-Type is leverbaar vanaf 99.210 euro.