Het belangrijkste nieuws deze week komt uit Tsjechië. De nieuwe Skoda Karoq is de compacte SUV met de meeste ruimte in zijn segment. Verder werd er afgelopen week rondgestrooid met nieuwe prijsinformatie en draait de Zweedse geruchtenmolen overuren.

Er wordt namelijk gesproken over een compacte SUV van Volvo, die we voor het gemak vast XC20 noemen. Deze zal nog onder de toekomstige XC40 in het gamma komen. Ander nieuws komt van Mini, de elektrische auto van dat merk wordt een geheel op zichzelf staand model en in 2019 onthuld.

Sportieve week

Volkswagen Up! GTI Concept

Naast de geruchten is er vooral veel sportief nieuws te melden. BMW brengt de M240i Performance Editie in een gelimiteerde serie van 750 stuks en stuurt terloops een video van een driftende, nieuwe M5. Hij zit nog in de camouflagefolie, maar met de rijdynamiek zit het duidelijk wel goed. Volkswagen presenteert de nieuwe Up! GTI, die zowel qua vermogen als gewicht in de buurt komt van de allereerste Golf GTI. 

Ook Jaguar verspreidt foto’s van een gecamoufleerde auto, de nieuwe XF Sportbrake in dit geval. Op 14 juni haalt tennisser Andy Murray het doek eraf. Vandaar dat de wrap verdacht veel lijkt op een zwembad vol tennisballen…

Test Audi Q5

Audi Q5 2.0 TFSI

Verder logeerde de compleet nieuwe Audi Q5 op de redactie voor een uitgebreide test. We maakten niet alleen veel foto’s zoals je gewend bent, maar dit keer ook een filmpje om de werking van het MMI-systeem met touchpad te verhelderen.