Infiniti LE Concept

Luxemerk Infiniti zal een nieuwe conceptcar onthullen op de autoshow in Detroit. Het studiemodel vormt de voorbode van een geheel nieuwe familie van volledig elektrische modellen.

Ontwerpbaas Alfonsa Albaisa heeft aan de media bevestigd dat Infiniti, het luxemerk van Nissan, een nieuwe conceptcar ontwikkelt. Deze wordt half januari vanonder het doek gehaald op de autoshow in Detroit. De naam is nog onbekend. 

Wel heeft Albaisa aan journalisten verteld dat het niet om een afgeleide gaat van het huidige Infiniti-assortiment. Het wordt een geheel nieuw, in eerste instantie op zichzelf staande elektrische auto. Deze kan wel de eerste worden van een uitgebreide familie elektrische voertuigen, vergelijkbaar met Volkswagens aanstaande I.D.-familie of de Mercedes-Benz EQ-reeks. 

Ook een elektrische auto dient 'de unieke Infiniti-rijervaring' te hebben

Infiniti heeft eenmaal eerder een elektrische conceptcar getoond, de LE uit 2012 (op foto afgebeeld). Het nieuwe studiemodel wordt anders. Uiterlijk krijgt 'ie trekjes mee van de bijzondere Prototype 9 - verwacht echter geen historisch uiterlijk maar specifieke '9-elementen' zoals de grille. Of wellicht toepassing van Infiniti's vakmanschap bij de bewerking van de bodyplaten. 

Terwijl de LE Concept op de onderplaat van de Nissan Leaf stond krijgt de nieuwe conceptcar een volledig nieuw platform. In een eerder interview met het Britse magazine Autocar lieft Infiniti-topman Roland Krueger weten dat ook een elektrische auto 'de unieke Infiniti-rijervaring' dient te hebben. Er wordt dus de nodige aandacht besteed aan performance en rij-eigenschappen. Overigens maakt Infiniti hierbij wel gebruik van Nissans expertise op het gebied van elektrisch rijden.