Koplamp Tesla Model X

Tesla presenteert volgend jaar een prototype van een elektrische pick-up. Het gaat om een nagenoeg productierijp model, dat binnen enkele jaren na de onthulling in de verkoop moet gaan.

Volgend jaar krijgen we voor eerst een pick-up van Tesla te zien. Tesla CEO Elon Musk stak zijn enthousiasme over pick-ups de afgelopen jaren niet onder stoelen of banken. De topman van het merk heeft al meerdere keren gezegd dat hij zo’n auto dolgraag wil maken. En dat gaat ook gebeuren, maar eerst krijgen we een prototype te zien. Musk heeft dat gezegd op Twitter, als antwoord op de vraag van een geïnteresseerde klant.

De pick-up wordt krijgt niet het stoere, klassieke uiterlijk dat Amerikaanse pick-ups kenmerkt. Musk wil met zijn auto iets nieuws neerzetten. Verwacht dus een gestroomlijnd design, in lijn met de andere modellen van het merk.

Na de presentatie van het prototype zal het nog ongeveer 2 jaar duren voordat de auto in productietrim wordt gepresenteerd. De auto zal eerst in de Verenigde Staten verkocht gaan worden en komt in een later stadium naar Nederland, we verwachten niet voor 2022.