Alle Mini-modellen kunnen vanaf maart voorzien worden van een 4G-simkaart. Mini is het eerste merk dat uitgebreide onlinefuncties aanbiedt in het compacte autosegment.

Vanaf volgende maand biedt Mini in alle modellen een nieuwe optie aan, de 4G-simkaart. Hiermee krijg je als eigenaar een pakket aan services en diensten, dat in de toekomst verder uitgebreid kan worden.

Met een internetverbinding heb je in een Mini de beschikking over live-verkeersinformatie, kaartupdates en andere actuele informatie. De auto kan verbinding maken met je smartwatch of smartphone, waardoor er informatie uitgewisseld wordt tussen het voertuig en het mobiele apparaat. Zo kun je bijvoorbeeld een navigatiebestemming op afstand versturen naar de auto, die dan op basis van de verwachte reistijd een seintje geeft wanneer het tijd is om te vertrekken. Ook kun je op afstand de auto voorverwarmen of bij elektrische modellen de laadstatus bekijken. Niet per se handig, wel leuk: je kunt de claxon bedienen vanaf je smartphone.

Mini biedt de 4G-simkaart en de bijbehorende services aan als onderdeel van diverse pakketten.