Ook al is het herfst, BMW komt gewoon met een cabriolet. Wij publiceren de prijzen van modellen die nieuw in de showroom arriveren. Een rijtest hebben we ook, deze week van de Peugeot Rifter.

Weer of geen weer, BMW heeft het doek van de 8 Serie Cabrio getrokken. Ondanks het grote formaat belooft het Beierse merk een onvervalst sportwagenkarakter met een laag zwaartepunt, gelijkmatige gewichtsverdeling en een relatief laag gewicht. De M850i heeft liefst 530 pk ter beschikking en een koppel van 750 Nm.

Showroomnieuws

De C5 Aircross is vanaf heden te bestellen, Citroën maakt daarom de prijzen bekend. Hetzelfde geldt voor de Volkswagen e-Crafter, de elektrische bestelbus die tot 173 km op een lading stroom kan rijden. Het merk ondersteunt ondernemers tijdens de introductie van de bedrijfswagen. De BMW 3 Serie verschijnt opnieuw als plug in-hybride. De nieuwe 330e iPerformance heeft een (voorlopig vastgesteld) elektrisch rijbereik tot 60 km.

Opel introduceert een nieuw infotainmentsysteem voor de Insignia. De Cupra Ateca, het performancemodel afgeleid van de Seat, gaat eveneens in de verkoop. De Volkswagen Golf GTI TCR, die is er nog steeds niet. De liefhebbers hebben echter al van de 'snelste Golf ooit' kunnen genieten. Je hebt het gemist? Bekijk dan de video in ons artikel. 

Peugeot Rifter

Rijtest Peugeot Rifter

In plaats van het 'busje' Partner brengt Peugeot nu de met SUV-sausje overgoten Rifter uit. Dezelfde functionaliteit maar een aantrekkelijk alternatief voor een MPV. Reden voor een uitgebreide rijtest, waarin we vaststellen dat het rijden in niets doet denken aan een bestelauto. Natuurlijk met bijbehorende fotoreportage.

Sema-stylingshow en supersportwagens

In Las Vegas vond afgelopen week Sema plaats, de beurs voor tuning, styling, performance en aftermarket accessoires. Een deel van de gebruikte opties van de Ram 1500- en Ford Ranger-showcars is of zal straks te koop zijn. 

Het Track25-plan van McLaren omhelst het uitbrengen van achttien nieuwe modellen. Nummer 1 is een feit: de Speedtail, de snelste McLaren-supercar ooit. Met de Jaguar F-Type Chequered Flag Limited Edition viert het Britse merk dat de Jaguar XK 120 precies 70 jaar geleden op de markt kwam. Veel plezier met al dit moois!