Het gerucht dat er een minder krachtige AMG-variant van de Mercedes-Benz A-Klasse op handen is lijkt nu officieel bevestigd. De afgelopen dagen stuurden de Duitsers meerdere teasers de wereld in, waarvan er eentje het embleem A 35 blootgeeft.

Zonder dit embleem zou je gemakkelijk geloven dat het hier om de A 45 gaat. De teaserfoto’s geven weliswaar niet alles weg, de onmiskenbare AMG-voorbumper met de bekende luchtgeleiders aan weerszijden spreekt boekdelen.

Achterop prijkt een opvallende achterspoiler, die op het huidige model – en wellicht ook in de toekomst – optioneel geleverd wordt. De uitlaatpijpen worden behoorlijk subtiel weggewerkt in de achterbumper, zodat een bescheiden uitgevoerde AMG A 35 een echte verrassing bij het stoplicht kan zijn.

De vorige Mercedes-AMG A 45 legde een vermogen van 381 pk aan de dag, wat doet vermoeden dat de nieuwe A 45 waarschijnlijk door de 400 pk-grens zal stoten. Daardoor ontstaat voldoende ruimte voor de iets minder krachtige AMG A 35, die naar verwachting zo’n 300 pk aan de dag legt. Zo gaat hij de concurrentie aan met auto’s als de Volkswagen Golf R en Audi S3.

De Mercedes-AMG A 35 beleeft hoogstwaarschijnlijk zijn publieksdebuut op de Autosalon van Parijs die vanaf 2 oktober plaatsvindt. Een overzicht met bevestigde beursprimeurs vind je hier.