Lekker veel primeurs deze week, nu in het Duitse Hannover de IAA-bedrijfswagenbeurs plaatsvindt en in Parijs snel de autosalon voor personenauto's opent. 

De Seat SUV's Ateca en Arona hebben een grote broer gekregen: de 4,74 meter lange Tarraco. Deze wordt verkrijgbaar met vijf zitplaatsen of met zeven. Vooralsnog op benzine of diesel, later verschijnen ook alternatieve aandrijflijnen. Na een uitgebreide teasercampagne is 'ie er dan, Audi's elektrische SUV met de naam E-Tron. De wagen heeft twee elektromotoren, 402 pk vermogen en belangrijker: een beloofd rijbereik van meer dan 400 km. 

Reviews

De van gloednieuwe FireFly-benzinemotoren verziene Fiat 500X is nu concurrerend geprijsd. Wij hebben deze vernieuwde crossover-achtige voor je getest. Verder alvast de eerste rij-indrukken van de vernieuwde Mitsubishi Outlander PHEV en de Jeep Cherokee.

Showroomnieuws

De nieuwe Suzuki Jimny is nu te koop, in drie verschillende uitrustingsniveaus. Fiat brengt ook de 500L Cross uit als S-Design. De aardgasuitvoering van de Skoda Octavia krijgt een sterkere motor. Vooruitlopend op hun showroomintroducties hebben we alvast extra nieuws over de hybride Honda CR-V en de BMW Z4. Van zowel de Mercedes-AMG GT als de A-Klasse verschijnen 'AMG-instapversies'. Tenslotte: wie nog een Volkswagen Beetle nieuw wil kopen moet snel zijn, de productie van het iconische model wordt beëindigd.

IAA-bedrijfswagenbeurs

De vernieuwde Ford Transit debuteert op de IAA in Hannover. Een dieselmotor met mild hybride-technologie en een nieuwe tientraps automatische transmissie zijn nieuwe opties. De Transit Custom verschijnt ook als plug-in hybride. Volkswagen laat de elektrische conceptcar I.D. Buzz zien, de Crafter HyMotion op waterstof en de met Abt ontworpen, aanstaande e-Transporter en e-Caddy. Het trio Opel Combo, Citroën Berlingo en Peugeot Partner is op de IAA-bedrijfswagenbeurs verkozen tot Bestelauto van het Jaar.

Fiat 500X

Autosalon van Parijs

Op de Parijse autoshow begin oktober debuteren de elektrische uitvoering van de Kia Niro (met 485 km actieradius) en de toch naar Nederland komende Toyota Camry. Peugeot pakt uit met de E-Legend, een conceptcar waarmee het een - futuristische - ode brengt aan de 504 Coupé. 

Al het Parijs 2018-nieuws vind je hier bij elkaar. Bekijk ook ons primeuroverzicht!

Verder nieuw op Autokopen.nl

Veiligheidsinstituut EuroNCAP heeft vier modellen onderworpen aan een botsproef: de nieuwe Audi A6, Volkswagen Touareg, Suzuki Jimny en de gefacelifte Ford Tourneo Connect. Verder biedt onze website de nodige nieuwe acties en evenementen. Tot snel!