Mercedes-Benz presenteert de Shooting Brake-uitvoering van de nieuwe CLA. De praktische variant profiteert van dezelfde technische upgrades als de Coupé en biedt meer ruimte dan het voorgaande model.

Na de vierdeurs coupé, die begin dit jaar werd gepresenteerd, komt Mercedes-Benz nu met de nieuwe CLA Shooting Brake. De meer praktische variant heeft een kofferbak met een inhoud van 505 liter, dat is 45 liter meer dan de Coupé te bieden heeft en 10 liter meer dan het vorige model. De opening van de laadruimte is 23 centimeter breder, wat inladen makkelijker maakt.

De CLA Shooting Brake is net als de Coupé bijna 5 centimeter langer en ruim 5 centimeter breder, wat flink meer schouder- en elleboogruimte voor alle passagiers oplevert. Ook de hoofdruimte is zowel voor- als achterin iets toegenomen, door slimmer gebruik van de beschikbare centimeters. De nieuwe CLA is namelijk niet hoger geworden.

Mercedes-Benz maakt nog steeds niet bekend met welke motoren de nieuwe CLA leverbaar worden. Het merk laat alleen weten dat de CLA 250 met 225 pk sterke 2.0 benzinemotor het voorlopige topmodel van de reeks wordt. Om te weten wat we nog meer kunnen verwachten is een blik op het motorenpalet van de technisch nauw verwante A-Klasse genoeg. Reken op verschillende vermogensversies van de 1.3 benzinemotor en de 1.5 en 2.0 dieselmotoren.

De CLA Shooting Brake komt in september naar Nederland, de prijzen zijn nog niet bekend.