• Nieuwe elektrische SUV van Kia met maximaal 563 km rijbereik bij de laatste zeven finalisten
  • Kia voor het derde jaar op rij genomineerd voor de titel (zes keer in totaal), met eerder de Niro-familie in 2023 en de zege voor de EV6 in 2022

De Kia EV9 is doorgedrongen tot de finale van de Europese Car of the Year 2024-verkiezing. De volledig elektrische SUV behoorde al tot de lijst van 28 nieuwe auto’s die dit jaar werden geïntroduceerd. Maar nu heeft de 59-koppige jury afkomstig uit 22 landen de EV9 opgenomen in haar shortlist van zeven finalisten. De winnaar van de Car of the Year-verkiezing wordt op maandag 26 februari bekendgemaakt tijdens de internationale autoshow van Genève.

Net als de EV6, de meermaals bekroonde elektrische cross-over van Kia, is de elektrische EV9 gebaseerd op het speciale E-GMP platform. De EV9 is één van de eerste elektrische zevenpersoons auto’s op de markt en combineert een ruim interieur met een lounge-achtig comfort. Qua actieradius is hij de perfecte metgezel voor familie-uitstapjes vanwege zijn maximale rijbereik tot 563 kilometer op één batterijlading. Dankzij de 800V-technologie laadt het 99,8 kWh grote accupakket er in slechts 15 minuten liefst 249 kilometer aan range bij, een bijzondere prestatie in deze klasse.

Jason Jeong, President van Kia Europe: “We zijn er trots op dat we met de Kia EV9 voor de derde keer op rij tot de finalisten van de Europese Car of the Year-verkiezing behoren. De Kia EV9 treedt in de voetsporen van de bekroonde EV6, die verkozen werd tot Car of the Year 2022, en onderstreept onze ambitie als toonaangevend EV-merk op de Europese markt.”