Het is duidelijk komkommertijd, ook in autoland, en veel meer dan af en toe een kleine facelift is er niet te melden. Evenmin bij Hyundai, dat haar grote nieuws, de Tucson, al eerder deze zomer presenteerde. Blijft over een facelift voor de Terracan.


Misschien dat de naam Terracan niet meteen bellen doet rinkelen. Hyundais grootste SUV is nou niet bepaald een verkooptopper. Daarvoor heeft het merk met de Santa Fe een te grote concurrent in eigen huis. Dat is ook meteen de reden dat Hyundai heeft besloten om de Terracan minder te laten afwijken van het model dat op de thuismarkt wordt geleverd.

Zo krijgt de forse SUV voortaan net als de Koreaanse versie een zwarte grille in plaats van het exemplaar met chromen spijlen een andere voorbumper, grotere kunststof beschermpanelen op de flanken, gewijzigde achterlichten en 16 inch lichtmetalen wielen met een ander design.

Het interieur kreeg een nieuwe middenconsole, een verstelbare middenarmsteun, bekerhouders achterin, witte instrumenten en een extra 12-voltaansluiting.


De 3,5 liter V6 met 194 pk is ongewijzigd leverbaar, terwijl de 2,9 liter CRDi een krachtkuur kreeg. Het vermogen steeg van 150 pk naar 163 pk en het koppel bedraagt 345 Nm.

Dan de prijzen. De diesel is er vanaf 43.195,-, de V6 staat voor 43.695,- in de prijslijst dat betekent een prijsstijging van 800,-. Wij verwachten geen lange rijen bij de Hyundai-dealer