Suzuki heeft de Liana een facelift gegeven. Begin maart staat het gewijzigde model bij de dealers, waarna Suzuki in juni een dieselmotor toevoegt aan het programma van de Liana. Deze wordt ook weer leverbaar in een vier- en een vijfdeurs variant.


De meest opvallende wijziging van de Liana is te vinden in het interieur. Daar heeft namelijk het digitale dashboard plaatsgemaakt voor een analoog instrumentarium. Hoezo Life in a New Age? Aan de buitenkant springt de iets gewijzigde neus in het oog, en zijn voortaan de stootlijsten op de bumper uitgevoerd in de carrosseriekleur. Daarnaast breidt Suzuki het kleurenpalet uit met een aantal nieuwe lakkleuren.

De Suzuki Liana was altijd leverbaar met een 1,6 liter benzinemotor. Dat blijft zo, maar in juni komt er een 1,4 liter common rail dieselmotor bij, goed voor een vermogen van 90 pk en een koppel van 200 Nm bij 1.750 toeren per minuut. Bij dat alles wordt een gemiddeld brandstofverbruik van ruim 1:18 genoemd. De diesel wordt betrokken bij Peugeot, maar de Japanners hebben hem DDiS gedoopt. Of de wijzigingen ook gevolgen hebben voor de prijsstelling weten we niet, het vorige model was leverbaar vanaf 16.198,-. Wat de diesel gaat kosten, is vooralsnog onbekend.