Na een glanzende carrière van ruim zeven jaar verdwijnt de Peugeot 406 Coupé van het toneel. Vanwege de komst van de nieuwe 407 is het logisch dat de productie van de fraai gelijnde coupé stopt. Als afscheid worden de laatste 2.000 exemplaren als Ultima Edizione geleverd.


De Peugeot 406 Coupé was altijd al een auto voor echte liefhebbers. Dat blijkt wel uit de verkoopcijfers; met een totale productie van ruim 105.000 exemplaren is het de succesvolste coupé uit de geschiedenis van het merk. De Ultima Edizione, die nu als laatste model op de markt komt, wordt helemaal een collectors item.


Ieder afzonderlijk exemplaar van deze serie is genummerd en krijgt een schildje met het serienummer op het dashboard. Meer verwennerij is er in de vorm van zwarte of cognackleurige bekleding op de stoelen, achteruitkijkspiegels met geheugenfunctie en ESP. Uiterlijk is deze 406 Coupé te herkennen aan lichtmetalen vijfspaaks velgen. Ook deze laatste versie is naar keuze verkrijgbaar met een 2.0, 2.2 of 3.0 liter V6, of een 2.2 HDi diesel.


Geen koopje


Hoewel de 406 Coupé nu zijn einde nadert, houdt Peugeot geen uitverkoop. Met een prijs vanaf * 37.850,- is de Ultima Edizione bepaald geen koopje. Overigens is nog niet bekend hoeveel exemplaren naar Nederland komen.