Volkswagen rust de New Beetle Cabriolet uit met een nieuwe topmotor. Het verkeer zal voortaan serieus rekening moeten houden met het autootje met de hoge aaibaarheidsfactor, want een pruttelende kever is het al lang niet meer.


De nieuwe top in het motorenpalet van de New Beetle Cabriolet is een 110 kW (150 pk) sterke 1.8 benzinemotor met turbo die bijzonder hoge prestaties levert. Zijn topsnelheid bedraagt maar liefst 202 km/h en de sprint van 0-100 km/h is in slechts 9,3 seconden geklaard. Dankzij zijn brede toerentalgebied tussen 1.800 en 4.200 tpm is altijd een koppel van 220 Nm beschikbaar, waardoor hij dus op ieder moment lekker optrekt. Handig bij bijvoorbeeld inhaalmanoeuvres.

Het gemiddelde verbruik bedraagt 8,1 liter per 100 km/h. Omgerekend is dat ongeveer 1 op 12 en dat is niet heel zuinig, maar ja, je kunt niet én in een opvallende auto rijden én de autos naast je bij het stoplicht het nakijken geven én weinig brandstof verbruiken. De huidige snelheid waarmee automerken hun motoren zuiniger maken, ligt echter zo hoog, dat het vast niet lang zal duren of Volkswagen presenteert een brandstofbesparende variant.


Brede sloffen

Natuurlijk moet de buitenwereld ook kunnen zien dat je in het topmodel van de New Beetle Cabriolet rijdt, dus is de 1.8 Turbo uitsluitend leverbaar in de exclusieve Highline-uitvoering. Daarom 16-inch wielen met brede sloffen, Easy Entry, een met leer bekleed driespaaks stuurwiel en mistlampen in de voorbumper.

Veiligheid is in een cabrio altijd een iets heikeler punt dan bij een coupé, vandaar dat Volkswagen het onderste uit de kan heeft gehaald. Standaard ESP met een remassistent, ABS, airbags voor bestuurder en passagier, hoofdairbags en zij-airbags. Maar het meest belangrijk is toch wel de koprol- en crashsensor die in geval van een upside-down in een kwart van een seconde de rolbeugels activeert. Die beugels schieten 26,5 cm omhoog en sluiten aan op het versterkt uitgevoerde frame van de voorruit waarmee de hele zitruimte is afgeschermd. Wel zon veilig idee!

De New Beetle Cabriolet 1.8 Turbo is leverbaar vanaf 31.550,-.