De nieuwe Corolla Verso heeft bij de meest recente EuroNCAP botsproeven vijf sterren behaald, het beste resultaat in zijn segment. Na de Avensis is de Corolla Verso nu het tweede model van Toyota dat door EuroNCAP met de maximale score van vijf sterren wordt onderscheiden.

Dit prachtige resultaat komt niet helemaal als een verrassing. Vanuit haar veelomvattende veiligheidsfilosofie investeert Toyota veel geld in onderzoek en ontwikkeling om zowel de passieve als de actieve veiligheid van haar autos te verbeteren. Dit resulteert in de ontwikkeling van innovatieve oplossingen, zoals Toyotas unieke knieairbag, of de vooruitstrevende Cornering Assist Monitor die op de nieuwe Corolla Verso leverbaar is.


“De vijfsterren-waardering voor onze auto in de EuroNCAP tests bewijst dat wij autos bouwen die niet alleen een maximum aan rijplezier bieden, maar tevens uitblinken op het gebied van veiligheid”, aldus Thierry Dombreval, Senior Vice President Sales and After Sales, Toyota Motor Marketing Europe.


Passieve veiligheid van de Corolla Verso
Voor een optimale passieve veiligheid beschikt de Corolla Verso over een stijve carrosseriestructuur in combinatie met Toyotas MICS (Minimal Intrusion Cabin System), dat bestaat uit diverse componenten die de botsenergie absorberen en geleiden om zo het inzittendencompartiment zoveel mogelijk intact te laten. Dezelfde veiligheidsstructuur is te vinden in de Toyota Avensis.