Rijkswaterstaat wil met het plaatsen van een tijdelijke noodbrug voorkomen dat er fileproblemen ontstaan bij wegwerkzaamheden. Rotterdam krijgt in het Koninginnedag-weekend de Nederlandse primeur van de eerste tijdelijke snelwegbrug.


Het Rotteviaduct op de A20 bij Rotterdam wordt twaalf weken lang stevig aangepakt. Het verkeer zal echter door de brug weinig hinder ondervinden van het groot onderhoud. Ook op die noodbrug blijven namelijk drie rijbanen beschikbaar, waar het verkeer met een aanpaste snelheid van 70 km per uur overheen kan rijden. De innovatieve werkwijze zorgt ervoor dat de belangrijke verkeersader rond Rotterdam open kan blijven. Zonder de speciale brug zou Rijkswaterstaat een half jaar lang iedere nacht werkzaamheden moeten uitvoeren of de A20 twee weken lang per rijrichting moeten afsluiten.


Opbouwen van de brug kost veertien uur. De brug wordt tijdens de werkzaamheden een aantal keren op- en afgebroken. Het verkeer moet dan tijdelijk gebruikmaken van de vluchtstrook tussen de knooppunten Kleinpolderplein en Terbregseplein. En jawel! het verkeer moet tijdens dat opbouwen rekening houden met files en vertraging. De eerste keer dat ze daarmee te maken krijgen is 29 april vanaf 22.00 uur tot 12.00 uur op Koninginnedag.