WERELDPREMIÈRE NIEUWE MAZDA CX-9 OP NEW YORK INTERNATIONAL AUTO SHOW

Tweede crossover voor Noord-Amerikaanse markt

Op de New York International Auto Show presenteert Mazda Motor Corporation een wereldprimeur: de nieuwe Mazda CX9, een crossover sport-utility vehicle (SUV) voor zeven personen. De CX9 is een grotere broer van de Mazda CX7, die eerder dit jaar werd onthuld op de North American International Auto Show in Detroit, en is de tweede SUV die speciaal voor de Noord-Amerikaanse markt is ontworpen.

De zevenpersoons Mazda CX9 kan, evenals de CX7, als een doorbraak gezien worden op de vaak traditionele SUV markt in Noord-Amerika, die gekenmerkt wordt door volumineuze en hoekige modellen. Met in het achterhoofd de ‘Soul of a Sports Car’ filosofie van Mazda is de CX9 een uitgekiende combinatie van een sportief rijdende stationcar en een praktische zevenpersoons SUV. De CX9 heeft het unieke Mazda design, Zoom Zoom rijeigenschappen, een hoge kwaliteit van het interieur, veel ruimte en een grote mate van veelzijdigheid. De auto wordt aangedreven door een nieuwe 3.5 liter V6 motor, die standaard gekoppeld is aan een automatische zesversnellingsbak, via voorwiel- of vierwielaandrijving. De Mazda CX9 wordt geproduceerd in de Ujina No. 1 Plant vlakbij het hoofdkantoor van Mazda in Hiroshima in Japan en wordt begin 2007 in de Noord-Amerikaanse showrooms verwacht.

Op de New York International Auto Show staat ook de supersnelle Mazda3 MPS, in Amerika Mazdaspeed3 genaamd, samen met de hele lijn van de onlangs op de Autosalon van Genève gepresenteerde Mazda3 Facelift.