Kia is van plan om van de Opirus ook in Europa zijn topmodel te maken. Momenteel is het model succesvol in Azië en Amerika, maar laten de Europeanen de luxeauto nog links liggen. Kia’s nieuwe vlaggenschip beleeft tijdens de Mondial van Parijs zijn Europese première.

Ten opzichte van de vorige Opirus is het nieuwe model langer, slanker en lichter. En daarmee ook beduidend sneller. De grotere, krachtigere V6 benzinemotor brengt de Kia Opirus vanuit stilstand in 7,5 seconden naar 100 km/h. Zijn voorganger had daar nog 9,2 seconden voor nodig. De topsnelheid bedraagt nu 230 km/h.

Bovendien zijn de looks van het model opgeknapt. Kia heeft daarvoor goed om zich heen gekeken en hier en daar wat succesvolle stijlelementen overgenomen. Zo herkennen we wel iets van de Mercedes E-klasse en Jaguar-modellen in het nieuwe model. De kofferbak van de Opirus heeft geprofiteerd van de extra lengte. Er kan nu 450 liter aan bagage in worden geplaatst.

“Onze nieuwe 2007 Opirus is op zoveel gebieden opgewaardeerd, dat het bijna een compleet nieuw model is,” verklaart Jean-Charles Lievens, Senior Vice President van Kia Motors Europe. “In deze nieuwe versie vervult de Opirus een voorbeeldfunctie voor de hoge productiekwaliteit die Kia inmiddels voor haar complete modelreeks heeft gerealiseerd. De auto ziet er subtieler uit, hij is sneller, verbruikt minder brandstof, rijdt verfijnder, stuurt preciezer, beschikt over tal van nieuwe voorzieningen en vormt een geweldig comfortabele reisgenoot.