Project Kimber is bijna klaar met het ombouwen van de Smart Roadster tot een nieuwe AC. Het Britse genootschap heeft alvast een schets vrijgegeven van hoe de auto er volgend jaar uit zal komen te zien.

Project Kimber is een consortium van Britse autoliefhebbers als Gordon Murray en Keith Hafet, ontwerpers van respectievelijk de McLaren F1 en Jaguar XJ220. In februari namen ze de rechten van de Smart Roadster over van DaimlerChrysler, die het model uit productie nam. Project Kimber wil met de Roadster het legendarische Britse sportwagenmerk AC Cars nieuw leven inblazen.

Uiteraard vertoont de nieuwe AC Ace veel overeenkomsten met de Smart Roadster waarop hij is gebaseerd. Interessanter zijn echter de verschillen. De ontwerpers hebben de auto voorzien van een heerlijke retro voorzijde, vleugeldeuren en luchtinlaten aan de zijkant. De AC Ace gaat volgend jaar in productie in Groot-Brittannië, mogelijk zal de auto ook in Duitsland worden gefabriceerd. Project Kimber streeft naar een jaarproductie van 8.000 exemplaren.