Terwijl Europa zich opmaakt voor de Salon van Genève, vindt aan de andere kant van de oceaan de Chicago Auto Show plaats. Dodge geeft daar alvast een voorproefje van het arsenaal waarmee het merk de grote oversteek wil maken.

In Chicago presenteert Dodge de productieversie van de Nitro, de SRT4-versie van de Caliber en de Rampage, een op zijn minst opvallende concept car. De kolossale multifunctionele Rampage ‘pick-up’ truck kan op een hoop terreinen uit de voeten, maar in Europa zal hij waarschijnlijk nooit komen. In tegenstelling tot de Caliber en de Nitro, waarmee Dodge – heel Amerikaans – de wereld wil veroveren.

De Nitro is de eerste mid-size SUV van Dodge. Om verder in te spelen op de Europese behoeften wordt hij leverbaar met een dieselmotor, naast de ook in Amerika beschikbare V6 benzinemotoren met respectievelijk 210 pk en 255 pk. Exacte specificaties en prijzen voor de Nederlandse markt zullen in de aanloop naar de lancering in de tweede helft van 2007 volgen.

De Dodge Caliber verschijnt in mei in Nederland. Maar de SRT4-versie die Dodge in Chicago toont, zal ook pas in 2007 naar ons land komen. De SRT4 heeft de 2,4 liter ‘World Engine’, die goed is voor 300 pk. De sprint van 0 naar 100 km/h duurt in de Caliber SRT4 zo’n zes seconden.