Porsche introduceert deze zomer de turboversie van de 997-generatie. De Porsche 911 Turbo is de eerste benzineauto met variabele turbogeometrie. Hierdoor heeft de 911 Turbo 60 pk meer dan de turboversie uit de 996-serie.

De Porsche 911 Turbo levert 480 pk en trekt in 3,9 seconden op van 0 naar 100 km/h. Daarmee hebben de mannen uit Stuttgart een passend antwoord gevonden op de Ferrari F430. De Italiaanse sportwagen heeft weliswaar 10 pk meer, maar doet een seconde langer over de standaardsprint. Met de Tiptronic S automatische versnellingsbak loopt de Porsche 911 Turbo zelfs nog verder uit, de acceleratie gaat dan twee tienden sneller dan met de standaard transmissie.

Porsche heeft verder goed gekeken naar racegames, de A1GP en tv-serie Knightrider. De 911 Turbo is namelijk uitgerust met een soort powerboost. Het Sport Chrono Package Turbo zorgt voor een kortstondige toename van het toch al indrukwekkende koppel. In plaats van 620 Nm trekkracht beschikt de bestuurder bij het indrukken van de knop naast de versnellingspook over 680 Nm, waardoor drietienden van een seconde minder nodig zijn om een inhaalmanoeuvre uit te voeren. Yihaaa! De topsnelheid blijft met 310 km/h gelijk.