Voorzichtigheid in het verkeer is altijd geboden, maar helemaal voor bestuurders van een Chevrolet Aveo. Volgens onafhankelijk onderzoeksinstituut EuroNCAP biedt deze auto namelijk nauwelijks bescherming bij een botsing.

De Chevrolet Aveo behaalde slechts twee van de vijf sterren voor inzittendenbescherming. Bij de frontale botsproef bleek de kans op ernstig of zelfs dodelijk letsel zo groot dat de tweede ster van de Aveo zelfs werd doorgestreept. De weerstand bij een zijdelingse impact was overigens wel fatsoenlijk. Maar door de slechte prestaties bij de frontale botsing komt de Aveo niet in aanmerking voor drie sterren.

Tegelijk met de Chevrolet Aveo werden nog enkele modellen getest door EuroNCAP. De resultaten van de Kia Cerato waren eveneens niet om over naar huis te schrijven. De Peugeot 207 en Alfa 159 deden het echter wel goed. Allebei behaalden ze vijf sterren qua bescherming van inzittenden. De Alfa 159 liet echter wel wat punten liggen op het gebied van voetgangersveiligheid. Net als de Kia Cerato en Hyundai Tucson kreeg de Alfa 159 hiervoor slechts één ster.