Met een kleine ingreep heeft Suzuki een zakelijke uitvoering gemaakt van de Grand Vitara. Hij staat op grijs kenteken maar ziet er net zo uit als de gewone vijfdeursversie. Het grootste verschil zit in het prijskaartje: zonder belastingen is de Grand Vitara Van er namelijk al vanaf 19.208,40 euro.

Ook van binnen verschilt de Grand Vitara Van van de standaarduitvoering. Een volledige separatiewand scheidt de laadruimte van het passagiersgedeelte, zodat de inzittende geen last hebben van rammelende en rondvliegende objecten achterin.

De Grand Vitara Van is leverbaar met een tweeliter benzinemotor met 140 pk vanaf 19.208,40 euro (exclusief BTW en BPM). Maar de meeste zakelijke rijders zullen toch eerder kiezen voor de 129 pk sterke 1,9 liter dieselmotor. De prijslijst van de Suzuki Grand Vitara Van 1.9 Diesel begint bij 20.567,23 euro (exclusief BTW en BPM).

De standaarduitrusting JLX bevat onder meer centrale deurvergrendeling, climate control en elektisch bedienbare ramen en spiegels. De Exclusive-uitvoering heeft ook nog een radio/cd-speler met 6 cd-wisselaar, cruise control en sleutelvrije startfunctie. Alle versies beschikken over airbags voorin en aan de zijkant en ABS, bij de Exclusive-uitvoering inclusief ESP.