Het gamma van Hyundai is met twee modellen uitgebreid. Van de Accent staat nu ook een driedeurs klaar en van de Getz is voortaan ook de Cross leverbaar, een sportieve, 4×4-achtige variant.

Hyundai heeft de Accent flink opgefrist. Dat bleek al uit de eerder geïntroduceerde vierdeurs uitvoering. Deze krijgt bij de dealer gezelschap van de 3-deurs, die leverbaar is vanaf 11.995 euro. Snelle beslissers kunnen kiezen voor de First Edition, een speciale uitvoering met veel extra’s voor minder geld. Op het pakket dat onder meer het Color Pack, premium instrumentarium en boordcomputer bevat krijgt u 595 euro korting, zodat de meerprijs slechts 700 euro bedraagt. De Hyundai Accent 3-deurs is leverbaar met een 1.4i en 1.6i benzinemotor van respectievelijk 97 en 112 pk.

De Hyundai Getz Cross is een sportieve en stoere uitvoering van de Getz. De indruk wordt gewekt dat de van nature stadsauto zo het terrein in zou kunnen. Wij raden overigens aan dat niet te doen, het zou zonde zijn van de 16 inch lichtmetalen wielen, speciale bumpers en beschermlijsten en skidplates. Bovendien wilt u natuurlijk geen modder op uw Cross mattenset. De Getz Cross is voorwielaangedreven en heeft de beschikking over de 1.4i benzinemotor met 97 pk. Het maximumkoppel is 125 Nm bij 3.200 toeren per minuut. De Hyundai Getz Cross kost ongeveer het dubbele van de reguliere Getz. De prijs bedraagt 16.895 euro, tegenover 9.995 euro voor de goedkoopste Getz.

Overigens worden alle nieuwe Hyundai’s tijdelijk geleverd inclusief Dell laptop. Dus mocht u van plan zijn een Hyundai te kopen, doe dat dan vóór 30 oktober.