Met de tweede overwinning in het WTCC nog vers in het geheugen presenteert Chevrolet tijdens de Salon van Parijs een studiemodel van de toekomstige racebolide van het merk. De Chevrolet Ultra is een studiemodel, maar volgens de makers al wel volledig raceklaar.

Aan het uiterlijk zal het in ieder geval niet liggen. De door een mondiaal team ontwerpers samengestelde racewagen ziet er snel en agressief uit. Het echte gevaar zal echter moeten komen van de 190 pk sterke dieselmotor die onder de imposante verschijning verscholen ligt. Het zal nog wel even duren voordat de Ultra zich op de racebaan kan bewijzen, want hoewel de auto raceklaar is, voldoet hij geenszins aan de reglementen van het WTCC.

De Chevrolet Ultra combineert twee speerpunten van het Koreaans/Amerikaanse merk: sportieve auto’s en dieselmotoren. Op de Chevrolet-stand in Parijs wordt de Ultra vergezeld door de nieuwe Epica met dieselkrachtbron. Na de Captiva diesel, die deze herfst bij de dealers verschijnt, is de Epica het tweede dieselmodel van Chevrolet Europe. Natuurlijk is er voor de Captiva ook een plaatsje vrijgehouden op de autotentoonstelling.