Cadillac breidt de modellijn van de STS uit met twee nieuwe, krachtige uitvoeringen. De STS-V is met 476 pk sterke compressormotor meteen het nieuwe topmodel. Daarnaast zijn de modellen met 325 pk sterke V8-motor voortaan ook leverbaar met vierwielaandrijving.

Bovendien krijgt de Cadillac STS 4.6 V8 Sport Luxury een nieuwe zestraps automatische transmissie. De STS V8 AWD is leverbaar vanaf 89.450 euro. De prijs voor de nieuwe STS-V bedraagt 99.950 euro. De Cadillac STS-V maakt gebruik van een zestraps automaat. De auto is voorzien van de voor de V-serie gebruikelijke sportieve accenten, zoals de gepolijste roestvrijstalen grille, splitter onder de voorbumper, achterspoiler en dubbele, gepolijste uitlaateindpijpen.

Bij de STS-V worden de achterwielen aangedreven door een 4,4-liter Northstar-krachtbron met compressor en intercooler. De V8 kan maximaal 6.700 toeren per minuut draaien en levert bij 6.400 toeren het maximale vermogen van 476 pk. Tussen 2.200 en 6.000 toeren is minstens 90 procent van het maximumkoppel beschikbaar. Het maximale koppel van 595 Nm wordt bij 3.800 toeren bereikt. Deze krachtige prestaties vragen natuurlijk ook om een effectief remsysteem. Cadillac heeft daarom de remschijven, -klauwen en –blokken vergroot. Ook het onderstel is aangepast en Cadillac voorziet de snelle STS van bredere banden.