Vlak voor BMW’s eigen snelle variant van de 3-Serie komt Alpina op de proppen met de B3 Biturbo, een extra krachtige versie van de BMW 335i. Hoewel Alpina heeft gekozen voor een andere aanpak, komt het op vrijwel hetzelfde resultaat uit als BMW’s eigen M-divisie.

Alpina heeft vooral veel geïnvesteerd in het vergroten van het koppel dat de biturbomotor van de 3-Serie levert. De BMW-tuner haalt maar liefst 500 Nm trekkracht uit het blok. BMW komt zelf met de M3 niet verder dan 400 Nm. En dat terwijl BMW niet voortborduurt op de bestaande motor, maar een nieuwe V8 inzet. Deze is echter zwaarder dan de aluminium zes-in-lijn van de Alpina B3 Biturbo.

De BMW M3 beschikt wel over meer vermogen dan de Alpina B3, 420 om 360 pk. De prestaties zijn echter aan elkaar gewaagd. Over de sprint van 0 naar 100 km/h doet de M3 4,8 seconden, de Alpina B3 blijft slechts een tiende onder die tijd. In tegenstelling tot de M3 heeft de B3 geen op 250 km/h begrensde topsnelheid, maar kan de berijder vol doortrekken naar 285 km/h.