Iedereen wil oud worden maar niemand wil oud zijn, redeneert stoere-mannen-en-vrouwen-merk Jeep. Dus introduceert het merk, dat 65 jaar bestaat, een frisse grijs kenteken versie van de Jeep Commander.

Wie vijf van de zeven zitplaatsen inlevert, krijgt in ruil daarvoor een prijsvoordeel van 18.000 euro. Dat is het bedrag aan BPM dat ondernemers niet hoeven te betalen als ze voor de ‘grijze’ versie kiezen. De Jeep Commander op grijs kenteken is daarmee leverbaar vanaf 41.000 euro.

Op luxe is trouwens niet beknibbeld. De laadruimte, met vlakke vloer, is volledig bekleed en toegankelijk via zijdeuren en achterklep. De achterste zijruiten zijn uitgevoerd in geblindeerd glas, terwijl een tussenschot de bestuurder en passagier beschermt tegen schuivende lading. De motorisering is gelijk aan het ‘gele’ model: een dikke V8 voor wie van mooi geluid houdt en een zuinige V6 CRD voor wie graag voordelig tankt. En, heel belangrijk, met een maximaal trekgewicht van 3,5 ton kan ook de paardentrailer of boot probleemloos mee.