Sjezende koeriers zijn inmiddels een vertrouwd gezicht op de Nederlandse wegen. Peugeot geeft de haastige bezorgers nog meer reden zich ‘lekker sportief’ te gedragen met de Beep Beep concept car. Een speciale uitvoering van de Bipper bestelauto, geïnspireerd op de Le Mans-bolide van het Franse merk.

Het opvallende studiemodel is tijdens de Bologna Motor Show gepresenteerd. Uiterlijk vertoont de Beep Beep enige overeenkomsten met de raceauto, waarmee Peugeot vorig jaar de Le Mans Series won. Tijdens de beroemde 24-uurs race zelf, moest Peugeot overigens zijn meerdere erkennen in Audi. De Concept Van heeft dezelfde beschildering als de 908 HDi FAP, met zwarte, witte en rode strepen over de lengte van de auto. Om het geheel compleet te maken zijn ook de startnummers 7 en 8 op de zijkant aangebracht.

Net als de Le Mans-auto is de Beep Beep voorzien van een dieselmotor. Daar houden de overeenkomsten echter op. Hoewel de 1,4-liter HDI-krachtbron er met 70 pk vermogen en 160 Nm koppel best mag zijn, is het natuurlijk geen echt racemonster. Om de schijn toch hoog te houden, zijn grotere remmen en 18-inch wielen gemonteerd.