Gisteren de schetsen, vandaag de officiële foto’s – én een andere naam. Wat gisteren nog Maserati Coupé heette, blijkt voortaan GranTurismo te moeten worden genoemd. Het maakt de Italiaanse sportauto er zeker niet minder mooi om.

De eerste foto’s van de nieuwe Maserati bewijzen dat de schetsen geen ordinaire lekkermakertjes waren. Designhuis Pininfarina heeft werkelijk weer een pareltje afgeleverd. Een klassiek karakter in een vloeiend, bij vlagen zelfs futuristisch lijnenspel. Om tot dit resultaat te komen hebben de ontwerpers goed gekeken naar de historie van Maserati, inclusief de door Pininfarina zelf getekende modellen van een halve eeuw geleden. Ontwerpchef Jason Castriota toont aan oog voor detail te hebben, door bijvoorbeeld de Maserati-drietand te verwerken in de spaken van de lichtmetalen velgen.

Ook het interieurontwerp is van de hand van Pininfarina. De middenconsole tussen de stoelen verbergt de aandrijfas die van de 405 pk sterke 4,2-liter V8-motor voorin naar achteren loopt. De versnellingspook is in feite slechts de selectiehendel van de volautomatische versnellingsbak. Met de schakelflippers achter het stuur kan wel handmatig van versnelling worden gewisseld. De stoelen en deurpanelen zijn met leder bekleed en zijn in persoonlijke kleurstelling leverbaar. De Maserati GranTurismo heeft officieel vier zitplaatsen, maar achterpassagiers moeten waken voor trombose. Wie vaak passagiers meeneemt doet er beter aan te kiezen voor de Quattroporte. De GranTurismo is na zijn officiële première op de Salon van Genève ook te bewonderen op AutoRAI 2007.