Jaguar presenteert op de autoshow van Detroit de C-XF concept car; vandaag maakt het Britse merk de details van deze spectaculaire auto bekend. De C-XF, de voorbode van de opvolger van de Jaguar S-Type, moet zijn gedateerde voorganger rap doen vergeten en de euforie rond de nieuwe XK en XKR voortzetten.

De Jaguar C-XF is ontwikkeld volgens dezelfde designfilosofie als de nieuwe XK. Dat wil zeggen: sierlijk en sterk tegelijk. De opvallende grille, dubbele uitlaten en diffuser tonen de sportieve ambities van de auto aan. Zonder dat daarbij het vertrouwd hoge comfortniveau in het geding komt.

Innovatief is de Jaguar C-XF ook. Nieuw is bijvoorbeeld Jaguar Sense, dat ervoor zorgt dat de portiergrepen naar buiten komen wanneer de hand langs de deur gaat. Jaguar heeft veel aandacht besteed aan efficiëntie. Zaken als het navigatiesysteem en ventilatieroosters zijn alleen zichtbaar wanneer ze gebruikt worden. “De C-XF is een toonbeeld van innovatieve technologie, waarvan sommige onderdelen in de een of andere vorm zullen terugkeren in de komende generatie Jaguars”, zegt ontwerpchef Ian Callum. “Elk Jaguar-interieur moet een element van plezier bevatten, maar we zijn ons er sterk van bewust dat technologie alleen dan op de voorgrond moet treden wanneer je haar nodig hebt. Natuurlijk zit er hier en daar een theatraal element aan de innovaties die we in de C-XF extra hebben willen benadrukken, maar tegelijkertijd hebben we ook een georganiseerde eenvoud aangebracht die orde en structuur in elk systeem brengt.” Het meest opvallende in het interieur is de startknop, waarmee de C-XF bijna letterlijk tot leven wordt gewekt. Na het indrukken van de knop wordt door middel van lichtflitsen in de frille én in het interieur duidelijk dat er iets speciaals staat te gebeuren.

In de C-XF die in Detroit aan pers en publiek wordt voorgesteld ligt een doorontwikkelde versie van de 4,2-liter V8 met supercharger die ook in de XKR en S-Type R te vinden is. Met 420 pk vermogen en 500 Nm koppel moet het met de prestaties wel snor zitten. Jaguar geeft een topsnelheid op van 290 km/h, zonder snelheidsbegrenzing. De verwachting is dat de C-XF niet veel zal afwijken van de definitieve versie van de XF. Wellicht dat de wielen nog een maatje kleiner worden, want het 21-inch lichtmetaal lijkt ons toch iets te veel van het goede.