Ferrari viert dit jaar zijn zestigjarige bestaan. De Italiaanse sportautofabrikant doet dat onder meer met een speciale uitvoering van de 612 Scaglietti. Van dit jubileummodel worden, hoe kan het ook anders, 60 exemplaren gebouwd.

Veel meer zou ook overdreven zijn, want de 612 Scaglietti is nou niet bepaald een verkoopsucces te noemen. De zestig feestnummers zijn bovendien niet voor iedereen weggelegd. Ze zijn voorbehouden aan een select groepje loyale klanten. Die kunnen allemaal spreken over een ‘uniek’ exemplaar, want de 612’s zijn gekoppeld aan een bijzonder moment uit de historie van Ferrari.

De binnenzijde moet de geschiedenis van het merk accentueren, van details uit het verleden tot het unieke glazen dak. In de 612 Scaglietti is het dak niet te openen, maar kan wel de intensiteit van het licht worden aangepast. Het exterieur is in een tweekleurige lakcombinatie gespoten. De jubileumuitvoering van de 612 Scaglietti is nog maar het tipje van de sluier van een bijzonder feestelijk jaar. Vrijwel gelijktijdig is in Abu Dhabi een estafette van start gegaan waarin diverse Ferrari’s de wereld rondrijden. Uiteraard begon de tocht bij het in de Arabische oliestaat in aanbouw zijnde Ferrari-pretpark. De finish is op 23 juni bij de fabriek in Maranello.