Dodge is er klaar voor. Maar of de Nederlandse autokopers ook klaar zijn voor Dodge moet nu blijken. Aan de prijs van de zojuist bij de dealers gearriveerde nieuwe modellen Nitro en Avenger zal het in ieder geval niet liggen.

Veel auto voor weinig geld, zo luidt het credo van Dodge. Het Amerikaanse merk wil met een uitgebreid modelprogramma Europa voor zich winnen. Na jarenlang geteerd te hebben op de Ram Van en Viper ging vorig jaar het offensief van start met de Caliber. Hoewel de gevestigde orde nog niet massaal hun klanten zien weglopen, doet het model het goed bij mensen die op zoek zijn naar een alternatieve, minder burgerlijke auto.

De Nitro en Avenger hebben dezelfde filosofie. De Nitro is een SUV met vierwielaandrijving vanaf 34.300 euro. De Avenger, een vierdeurs sedan, is leverbaar vanaf 26.495 euro. Een geschikte auto voor mensen die uitgekeken zijn op een Mondeo, Passat of Vectra, maar voor wie een Chevrolet Epica of Hyundai Sonata weer te ver gaat. Met het veelzijdige gamma is Dodge weliswaar klaar om de strijd in Europa aan te gaan, helemaal klaar is het merk nog niet. Dit jaar wordt nog een Caliber SRT-4 verwacht en volgend jaar staat een cross-over op het programma.