De Europese afspraken om de CO2-uitstoot drastisch terug te dringen, blijken vooral voor fabrikanten van exclusieve sportauto’s een grote uitdaging. Porsche heeft bekendgemaakt zich hier volledig voor in te zetten.

Vanaf 2008 moeten alle nieuwe Porsche-modellen voldoen aan de strenge Euro 5-emissienormen, die vanaf september 2009 van kracht worden. De Duitse sportwagenfabrikant heeft zich zelfs voorgenomen om meteen al onder de reeds vastgestelde Euro 6-normen te duiken, die niet eerder dan september 2014 verplicht gesteld worden.

Porsche heeft laten weten dat alle motoren inmiddels kunnen lopen op een mengsel van benzine en ethanol. Het Porsche Development Centre werkt aan een zogenaamd Flexible Fuel Vehicle (FFV) dat zowel op alleen benzine als op een mengsel met maximaal 85 procent ethanol kan rijden. Daarnaast geeft Porsche momenteel hoge prioriteit aan de introductie van een hybridemotor. In samenwerking met de Volkswagen Groep moet de ontwikkeling hiervan nog vóór 2010 gereed zijn. De milieuvriendelijke krachtbron is bedoeld voor een nieuwe variant van de Cayenne. Het verbruik van deze krachtbron zou op minder dan 9 liter per 100 kilometer uit moeten komen.