De Jaguar S-Type wordt volgend jaar vervangen door de nieuwe XF, dus het wordt tijd om afscheid te nemen. Jaguar doet dat door de S-Type voortaan aan te bieden als Palladium.

De S-TYPE Palladium is gebaseerd op de S-Type Executive. Aan de rijke standaarduitrusting van deze luxueuze en sportieve uitvoering voegt de Palladium accessoires toe die de rij-ervaring op een nog hoger comfortniveau moeten brengen. Naast de 18-inch Triton lichtmetalen velgen geven xenonkoplampen en een ruime keuze aan metallic kleuren het exterieur een nog exclusievere uitstraling.

Het interieur krijgt verwarmbare voorstoelen, voorbereiding voor het Bluetooth-telefoonsysteem en een dvd-navigatiesysteem met Touch Screen-bediening, inclusief een route-dvd voor Europa. In dit systeem is bovendien de bediening van de Automatic Climate Control en het audio- en telefoonsysteem volledig geïntegreerd.

De Palladium-uitvoering van de Jaguar S-Type kan worden gecombineerd met de 2,7-liter V6 twin turbo dieselmotor of de 3,0-liter V6 benzinemotor. Beide modellen zijn uitgerust met zestrapsautomaat. De Jaguar S-Type 2.7D Palladium is leverbaar vanaf 64.900 euro. De Jaguar S-TYPE 3.0 V6 Palladium is leverbaar vanaf 65.750 euro.