De drie coureurs die in het WTCC uitkomen voor het fabrieksteam van Chevrolet, rijden privé sinds kort ook in dezelfde auto, een knalgele Corvette Z06. Robert Huff was deze zomer de eerste van het trio die voor de sportauto koos. Nicola Larini en Alain Menu konden niet lang achterblijven.

Vlak nadat Huff zijn Corvette had gekocht, schafte ook Larini er één aan. Menu wilde wel eens weten wat zijn collega’s had bezield en maakte een proefritje in de auto van Huff. Zijn commentaar: “Gewoonweg briljant. Hij is perfect: het chassis, de prestaties, de remmen en zelfs het comfort. Ik was verbaasd over de prestaties van de Corvette en ook over het gemak waarmee hij kan worden gereden op de openbare weg.” Niet veel later stond er dus ook een Corvette Z06 bij Menu op de stoep.

Dat de professionele coureurs voor de Corvette Z06 kiezen is niet verwonderlijk. Behalve dat het een icoon is, spreken ook de prestaties de rijders aan. Met 512 pk vermogen en 637 Nm koppel sprint de sportauto in slechts 3,9 seconden van 0 naar 100 km/h.