De Suzuki SX4 Sedan maakt komende maand zijn opwachting in Nederland. De sedanversie van de compacte SUV, die vanwege het succes in Azië ook naar Europa komt, kost in ons land 17.899 euro.

De SX4 Sedan is 39 centimeter langer dan de in 2006 gelanceerde vijfdeursversie. Een groot deel hiervan is uiteraard terug te vinden in de kofferruimte. Met een bagagevolume van minstens 515 liter – de achterbank is in twee ongelijke delen neerklapbaar – scoort het model uitstekend in het middensegment.

De 1,6-liter VVT-benzinemotor in de Suzuki SX4 Sedan heeft een vermogen van 107 pk. De auto is leverbaar in twee uitvoeringen: Comfort en Exclusive. De eerste beschikt over onder meer airconditioning, acht speakers, centrale deurvergrendeling, metallic lak en elektrisch bedienbare ramen en buitenspiegels. De Exclusive is daarnaast voorzien van climate control, een audiosysteem, 15-inch lichtmetalen velgen, zijskirts en bumperspoilers. De Exclusive kost 19.899 euro, exact 2.000 euro meer dan de Comfort. Tegen een meerprijs van 1.700 euro zijn beide modellen leverbaar met een viertraps automaat in plaats van de standaard handbediende vijfbak.