Diverse Amerikaanse sites plaatsten gisteren en vandaag een gelekte foto van de volgende generatie Taunus. De in Europa niet leverbare middenklasser was in volle glorie te bewonderen, maar daar was Ford niet zo blij mee.

Een korrelig fotootje van de volgende generatie Taunus heeft bij Ford veel onrust veroorzaakt. Het merk reageerde direct en verzocht per mail of telefoon de betreffende sites om de foto direct te verwijderen. Een aantal sites gaf daaraan gehoor, maar het is duidelijk dat de hoge heren bij Ford bepaald niet gelukkig waren met de voortijdige verspreiding.

De nieuwe Taunus, die pas in 2010 op de markt komt, is een belangrijke auto voor Ford Amerika. Dit model moet de verkoopcijfers weer omhoog krikken. Hij krijgt veel trekjes mee van de in Amerika niet leverbare Mondeo.

Op de achtergrond van de wazige foto valt trouwens nog een silhouet te ontdekken van een coupé-achtige, wellicht van de volgende generatie Mustang. De foto is overigens nog gewoon op internet te vinden, aangezien niet alle sites braaf gehoor hebben gegeven aan de oproep van Ford.