Volvo zit in een groene golf. Het heeft inmiddels in Nederland 15.000 gratis roetfilters gemonteerd, samen met Tamoil probeert het E85 aan de man te brengen en nu kondigt het Zweedse merk ook nog een proef aan met plug-in hybride-auto’s.

In samenwerking met elektriciteitsproducent Vattenfall, Saab Automobile AB, batterijproducent ETC en de Zweedse overheid ontwikkelt Volvo de technologie voor deze nieuwe generatie hybride-auto’s. In totaal worden in Zweden tien plug-in hybride-auto’s geproduceerd die thuis via het stopcontact zijn op te laden met netstroom. Het uiteindelijke doel van het project is een nieuwe generatie hybride-auto’s te presenteren.

“Volvo heeft met deze samenwerking een unieke kans om de leiding te nemen in de ontwikkeling van innovatieve, geavanceerde en milieuvriendelijke autotechnologie’, aldus Fredrik Arp, President en CEO van Volvo Car Corporation. Het Zweedse merk legt zich de komende jaren nadrukkelijk toe op hybride technologie. Arp: “Het komende decennium gaan we ongetwijfeld meer elektrische auto’s op de weg zien.”

Eind vorig jaar presenteerde Volvo de C30 ReCharge Concept. Deze conceptauto stoot ongeveer 65 procent minder CO2 uit dan hybride auto’s van vandaag de dag.