De Chrysler Group heeft een samenwerkingsverband afgesloten met Nissan. Het levert het Amerikaanse concern een compacte auto op en daarvoor geven ze de Japanners een grote pick-up terug. Ondertussen moet de Jeep Commander het veld ruimen.

Nadat verkennende gesprekken met de Chinese autofabrikant Chery op niets waren uitgelopen, klopte Chrysler bij Nissan aan voor een mogelijke alliantie. Nadat Chrysler al toestemming had gekregen om een eigen versie van de Nissan Versa op de Zuid-Amerikaanse markt te brengen, zijn er nu concrete afspraken over gezamenlijk ontwikkelde modellen gemaakt. Vanaf 2010 bouwt Nissan in Japan een zuinige, compacte auto die wereldwijd ingezet kan worden. Hoewel de auto ongeveer het formaat zal krijgen van het eerder gepresenteerde studiemodel Hornet, zal het een nieuw ontwerp betreffen. Nissan neemt op zijn beurt vanaf 2011 een pick-up af van Chrysler die is bedoeld voor de Amerikaanse markt.

Minder goed nieuws is er voor de Jeep Commander. Hoewel het model nog lang niet aan het eind van zijn productiecyclus zit, zet Chrysler medio volgend jaar al de productie stop. De zevenzits SUV is het vijfde model van het concern dat sneuvelt als gevolg van het nieuwe beleid van investeringsgroep Cerberus, dat de Chrysler Group overnam van Daimler.