Peugeot RC Concept

Tijdens de aankomende Salon van Parijs verwent Peugeot het thuispubliek met een concept op basis van een vierdeurs coupé en een hybride aandrijflijn. De naam blijft nog even onder de pet, maar zal waarschijnlijk in het verlengde liggen van de twee RC conceptcars van enkele jaren geleden.

Twee jaar geleden pakte Peugeot in Parijs uit met de 908 RC, ook al een vierdeurs coupé. Het uiterlijk van dit model lijkt minder realistisch, hier lijkt het meer te gaan om de onderliggende techniek. De vierdeurs coupé beschikt over vier zitplaatsen en heeft de rijeigenschappen van een Gran Turismo. Peugeot haakt hiermee in op de langer bestaande trend van vierdeurs coupés. Mercedes begon een tijdje geleden met de CLS, en binnenkort kunnen we ook nieuwkomers als de Porsche Panamera en Aston Martin Rapide verwachten. Nu speelt Peugeot een divisie lager, maar de Volkswagen Passat CC bewijst dat dit idee ook tot dit segment is doorgedrongen.

Over het eigen concept willen de Fransen nog niet veel informatie kwijt. Wel wordt gesproken over een gecombineerd vermogen van 303 pk, wat samen gaat met een CO2-emissie van 109 g/km. Die laatste waarde is uitzonderlijk laag voor een auto van dit kaliber. Ongetwijfeld gaan we de komende tijd meer vernemen over dit veelbelovende studieproject. Voorlopig blijft het nog gissen naar de naam.