Suzuki is van plan om 1.200 medewerkers te ontslaan in de fabriek in Hongarije. Het merk is daartoe genoodzaakt vanwege de drastische daling van de vraag naar automodellen, zo meldt Automotive News.

Ook Suzuki, het merk dat voornamelijk kleine en zuinige auto’s bouwt, heeft last van de algehele malaise in ‘autoland’. De Japanners zijn van plan om maar liefst 1.200 fabrieksmedewerkers te ontslaan in de Hongaarse fabriek, die is gelegen onder de rook van Boedapest. Het merk heeft te maken met teruglopende vraag naar modellen.

Suzuki stelde de productieplanning voor 2008 al bij van 300.000 naar 282.000 auto’s maar voor 2009 verwacht het merk er slechts 210.000 te bouwen. In de fabriek in Esztergom worden de Splash, Swift en SX4 gebouwd. Suzuki is een van de grootste exporteurs van Hongarije en de ontslagronde is dan ook een nieuwe klap voor de toch al kwakkelende economie van het Oost-Europese land.

Hoeveel medewerkers uiteindelijk worden ontslagen is nog niet bekend, Suzuki moet eerst nog onderhandelingen voeren met de vakbonden. In februari wordt er meer bekend over het lot van de Hongaarse medewerkers.