Honda stapt uit Formule 1

Honda stopt met onmiddellijke ingang met de Formule 1-activiteiten. Het merk gaat zo snel mogelijk op zoek naar een koper, als die niet wordt gevonden dan doekt Honda het team op.

De beslissing van Honda hangt uiteraard samen met de huidige financiële crisis, waar het merk veel last van heeft. Directeur Takeo Fukui geeft aan dat de onzekerheid op dit moment te groot is en dat Honda daarom genoodzaakt is het dure Formule 1-team af te stoten.

Honda wil de toekomst veilig stellen en gaat zich komende jaren richten op de kernactiviteiten, het Formule 1-team hoort daar niet bij. Het merk hoopt zo snel mogelijk een koper te vinden. Mocht het team binnen een paar maanden niet verkocht zijn dan trekt Honda de stekker eruit. De financiële steun voor het raceteam en de motorafdeling Honda Racing Development stopt volgens sommige berichten uiterlijk in maart.

Het afgelopen jaar was voor Honda weinig succesvol, het merk eindigde van alle fabrieksteams als laatste. Coureurs Jenson Button en Rubens Barrichello konden geen potten breken in de Honda Formule 1-auto. Het Honda Formule 1-team ontstond in 2005 uit het BAR-team, nadat het merk al jarenlang motorleverancier was.